przekąski 28.06.2023

Poke z węgorzem

20 min
2 porcje
Poke z węgorzem
ismishko, stock.adobe.com
0

Hawajskie danie szybko stało się niesłychanie popularne. W różnych odmianach pojawił się w restauracjach na całym świecie. Postanowiłam nie stać z boku i zrobić też egzotyczną przekąskę. Mój wybór padł na poke z węgorzem. Porozmawiamy o nim dalej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz ryż, włóż do rondla i przykryj wodą.

Gotuj przez 15 minut na średnim ogniu, odcedź, dodaj cukier i ocet. Wymieszaj, przykryj i odłóż na bok na 10 minut.

Pokrój węgorza i zieloną cebulę.

Połóż ugotowany ryż, węgorza i szalotki na talerzach.

Polej węgorza sosem Unagi i posyp sezamem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy