przekąski 17.06.2023

Duński hot dog

20 min
3 porcje
Duński hot dog
FomaA, stock.adobe.com
0

Specjalnością tej przekąski jest smażona chrupiąca cebula. Dzięki tak prostemu dodatkowi Duński hot dog okazuje się bardzo aromatyczny i smaczny. W przeciwnym razie nadzienie jest standardowe: kiełbasa, ogórek kiszony, musztarda i keczup.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Wymieszaj z solą, cukrem i odłóż na bok na 5 minut.

Umieść na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor.

Pokrój bułki, posmaruj musztardą i keczupem.

Włóż kiełbaski i pokrojone ogórki.

Obficie posyp smażoną cebulą i podawaj na gorąco.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy