sosy 15.06.2023

SOS Sugo

40 min
5 porcji
SOS Sugo
Trending Now, stock.adobe.com
0

Ojczyzną większości sosów pomidorowych są piękne Włochy. Tutaj dodaje się je do makaronu i pizzy, a często po prostu je się je z paluszkami chlebowymi i ciabattą. Przygotuj pyszny sos Sugo i sam zdecyduj, do czego go dodać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, obraną cebulę i paprykę.

Pokrój ostrą paprykę na pół, usuń nasiona, posiekaj.

Umieść cebulę na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor.

Dodaj ostrą i paprykę, gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut.

Zmiel pomidory w blenderze lub przepuść przez maszynę do mięsa.

Do smażenia dodaj sok pomidorowy, czosnek, sól i cukier przepuszczony przez prasę. Następnie na małym ogniu przez 20 minut.

Puree sos za pomocą blendera zanurzeniowego.

Dodaj zmielony pieprz, sok z cytryny i gotuj przez kolejne 5 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy