sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem bez ziemniaków

25 min
4 porcje
Śledź pod futrem bez ziemniaków
maestrovideo, stock.adobe.com
0

Czy wiesz, że śledzie pod futrem można ugotować pysznie bez ziemniaków? Sałatka jest lżejsza, więc na pewno spodoba się każdemu, kto podąża za figurą. W razie potrzeby warzywa można gotować na parze,a zwykły majonez zastąpić chudym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać ze skóry i płetw, wypatroszyć i drobno posiekać.

Posiekaj cebulę nożem, zetrzyj jajka i gotowane warzywa na grubej tarce. Wybierz trochę okruchów jajek do dekoracji.

Ułóż śledzie, cebulę, marchewkę i jajka warstwami na dnie szerokiego talerza. Dodaj sól, pieprz i majonez.

Buraki wymieszać z solą, pieprzem, pozostałym majonezem i ułożyć na jajkach.

Spłaszcz górną warstwę widelcem, udekoruj okruchami jajek i natką pietruszki. Zaparz gotową sałatkę w lodówce przez 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy