dania główne 22.12.2022

risotto z owocami morza w sosie śmietanowym

1 godz. 0 min.
4 porcje
Risotto z owocami morza w kremowym sosie
Stanislav Ostranitsa, stock.adobe.com
0

Delikatne i aromatyczne risotto to tylko dar niebios. Pyszne rodzinne danie, z którego wszyscy domownicy będą zachwyceni. A wykwintne risotto z owocami morza w kremowym sosie można podawać nawet gościom. W dalszej części przepisu powiem ci krok po kroku, jak gotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor na maśle.

Dodaj ryż do risotto i gotuj przez kolejne 4 minuty.

Wlej wino i odparuj, mieszając. Następnie wlej chochlę bulionu.

Kontynuuj stopniowe dodawanie bulionu, gdy się zagotuje.

Następnie dodaj koktajl morski i gotuj risotto przez około 7 minut.

Wlej śmietanę i gotuj przez kolejne 5 minut, dodaj starty parmezan, wymieszaj i zdejmij naczynie z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy