dania główne 08.11.2022

pilaw z żeberkami wieprzowymi w powolnej kuchence

1 godz. 30 min.
4 porcje
Pilaw z żeberkami wieprzowymi w powolnej kuchence
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Pachnący i satysfakcjonujący pilaw uzyskuje się nie tylko w kotle, ale także w powolnej kuchence. W końcu zachowana jest główna zasada gotowania-danie dociera do własnego soku z równomiernym ogrzewaniem. Przyjrzyjmy się bliżej przykładowi pilawu z żeberkami wieprzowymi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozgrzej Wolnowar z olejem w trybie "pieczenia" i umieść tam pokrojone żeberka. Piecz je przez 15 minut z każdej strony.

Odłóż żeberka i smaż posiekaną cebulę z marchewką w ten sam sposób przez 5-7 minut.

Odeślij żeberka, wlej szklankę wody, dopraw i gotuj jeszcze przez pół godziny w tym samym trybie. Dodaj wodę do niej.

Wlej umyty ryż, wlej kilka szklanek wody, dodaj czosnek i gotuj pilaw w trybie "owsianka" lub "ryż" do końca programu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy