dania główne 25.02.2022

Pikantny pilaw z wołowiną w powolnej kuchence

1 godz. 10 min.
8 porcji
Pikantny pilaw z wołowiną w powolnej kuchence
susansam90, stock.adobe.com
0

Aby pilaw był smaczny, a wołowina nie była sucha, zamiast masła dodaję smalec. W tym przepisie zostanie również użyta niezwykła przyprawa do Dania-anyż. Ten dodatek wydaje mi się bardzo odpowiedni. Spróbuj I ty!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, osusz i pokrój na małe kawałki.

Posiekaj marchewkę, ostrą paprykę i obraną cebulę.

Włącz tryb "smażenia", rozpuść smalec i smaż wołowinę przez 8-10 minut. Każdy kawałek powinien być dobrze zrumieniony ze wszystkich stron.

Dodaj przyprawy i wymieszaj.

Dodaj cebulę, marchewkę, ostrą paprykę i smaż przez kolejne 4-5 minut.

Dodaj umyty ryż, gorącą wodę i sól.

Zamknij pokrywę i włącz program pilaw na 45 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy