pieczenie 04.04.2022

Pizza z boczkiem i grzybami

40 min
4 porcje
Pizza z boczkiem i grzybami
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz najpierw upiec bazę, a dopiero potem rozłożyć nadzienie - ten przepis jest właśnie dla ciebie. Ale nadal radzę wysłać pizzę do piekarnika na kolejną minutę, aby boczek i grzyby się zrumieniły.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajko z masłem i solą, dodaj kefir, wymieszaj i dodaj przesianą mąkę.

Zagnieść i rozwałkować ciasto. Posmaruj go sosem pomidorowym.

Ułóż pomidory i posyp wszystko startym serem.

Piecz pizzę w piekarniku przez około 17 minut w temperaturze 200 stopni.

Ułóż cienko pokrojony boczek i grzyby na wierzchu. Posyp posiekaną natką pietruszki i lekko zrumień w piekarniku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy