dżem morelowy i wiśniowy bez pestek

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z moreli i wiśni bez pestek
Magdalena Kucova, stock.adobe.com
0

Połączenie wiśni i moreli to same zalety. Po pierwsze, zawsze jest bardzo smaczny. Po drugie, bardzo przystępne, ponieważ w szczycie sezonu wiśnie i morele są wszędzie. Wreszcie taki dżem wygląda i pachnie niesamowicie apetycznie. I łatwo się gotuje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż morele na połówki i usuń pestki z wiśni.

Wymieszaj cukier z wodą i gotuj, aż się rozpuści.

Napełnij morele syropem i pozostaw na 2 godziny.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Pozostaw obrabiany przedmiot na kolejne 3-4 godziny i dodaj wiśnie.

Ponownie zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Ponownie ostudź, po raz ostatni ugotuj dżem i zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy