puree gruszkowe ze skondensowanym mlekiem na zimę

45 min
4 porcje
Puree gruszkowe ze skondensowanym mlekiem na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Gruszka to nie tylko pyszny dżem i pachnące kompoty, ale także delikatne puree na zimę. Tym razem proponuję ugotować go ze skondensowanym mlekiem, aby w pełni cieszyć się połączeniem smaków owocowych i mlecznych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz gruszkę, pokrój w kostkę, wlej wodę i gotuj przez 20-30 minut na średnim ogniu, mieszając.

Zmiel gruszkę blenderem, dodaj cukier waniliowy ze skondensowanym mlekiem i ponownie ubij.

Ponownie zagotuj puree, gotuj przez 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy