klarowny dżem gruszkowy w plasterkach

25 min
12 porcji
Przezroczysty dżem gruszkowy w plasterkach
sriba3, stock.adobe.com
0

Umiejętność przygotowania prawdziwego przezroczystego dżemu gruszkowego w plasterkach jest świadectwem umiejętności kulinarnych. Aby to zrobić, użyj miedzianej umywalki. W nim masa nagrzewa się równomiernie, a owoce w cudowny sposób zachowują swój kształt.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój gruszki na ćwiartki, obierz nasiona i pokrój w kliny.

Wymieszaj wodę z cukrem i gotuj przez 5 minut.

Dodaj gruszki, cynamon i gotuj przez 2 minuty. Wyłącz ogrzewanie i odsuń obrabiany przedmiot na bok na 2 godziny.

Umieść patelnię na kuchence, gotuj przez kolejne 5 minut i pozostaw ponownie na kilka godzin.

Po raz trzeci gotuj dżem przez 5 minut, włóż do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy