
Serniki z orzechami nabierają wyrazistego aromatu, apetycznego koloru i zupełnie nowego smaku. W rzeczywistości orzechy można posiekać na różne sposoby, ale jeśli zostawisz wystarczająco duże kawałki, radzę ostrzec domowników o twardym nadzieniu, aby uniknąć niespodzianek.
Składniki
- twaróg - 500 g
- cukier - 2 art.
- orzechy - 50 g
- Manka - 2 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- mielony cynamon - 1 szczypta
- mąka - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Lekko podsmaż orzechy na suchej patelni i losowo posiekaj.
Wymieszaj twaróg z cukrem i jajkami.
Dodaj semolinę, orzechy, mąkę i cynamon. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 minut.
Uformuj serniki i usmaż je na patelni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy