
Kanapki z pomidorami i bazylią mają wiele zalet. Po pierwsze, są odpowiednie nawet dla surowych wegetarian, którzy nie jedzą nie tylko mięsa, ale także mleka. Po drugie, nawet bez sosów i dodatków, dzięki słodkim, soczystym koktajlom wcale nie wydają się suche i mdłe.
Składniki
- Bagietka - 4 plasterki
- pomidory koktajlowe - 6-7 sztuk
- oliwa z oliwek - 1 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- bazylia - 4 listek
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno pokrój wiśnie w kostkę i dopraw oliwą z oliwek. Dodaj sól, pieprz i włoskie zioła.

Wysusz bagietkę na suchej patelni i ułóż pomidory na wierzchu.

Udekoruj kanapki liśćmi bazylii.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy