
Pasztety z wątroby to przyjemność dla amatora, ponieważ nie wszyscy lubią podroby i podroby. Ale z najdelikatniejszego fileta z kurczaka przekąska nie jest gorsza. Dla koloru i smaku dodaję trochę sezonowych warzyw, ziół i przypraw.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 0.5 kawałki
- czosnek - 6 ząbki
- Olej roślinny - 30 ml
- sól - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka, aż będzie gotowy, aby miał czas na ostygnięcie. W razie potrzeby możesz usmażyć lub upiec filety.

Pokrój warzywa na duże kawałki i smaż do miękkości w oleju roślinnym. Wyślij tam obrany czosnek.

Wyślij wszystkie składniki do blendera i zmiel na gładką konsystencję.

Sól i dopraw pasztet z kurczaka do smaku.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy