przekąski 22.01.2022

galaretka z kurczaka domowego

3 godz. 40 min.
6 porcji
Galaretka z domowego kurczaka
0

Nie jest tajemnicą, że najsmaczniejsze galaretki gotuje się z domowego kurczaka. Aby przekąska była przezroczysta, moczyć mięso przez kilka godzin, dokładnie spłukać i usunąć pianę podczas gotowania. Przestrzegaj tych zasad, a twoje galaretowate mięso będzie idealne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kurczaka, pokrój na duże kawałki, zalej zimną wodą i zagotuj.

Galaretka z domowego kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Usuń pianę, dodaj groszek, liście laurowe i całe warzywa. Zmniejsz ogień i gotuj przez 3 godziny.

Galaretka z domowego kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wyłowić warzywa, wyrzucić cebulę i pokroić marchewkę. Wlej posiekany czosnek, sól i mielony pieprz do bulionu. Gotuj przez 30 minut i wyłącz.

Galaretka z domowego kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Oddziel mięso od kości, pokrój na małe kawałki i ułóż na talerzach. Dodaj marchewki i liście pietruszki.

Galaretka z domowego kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Bulion przecedzić przez gazę i wlać do talerzy. Staram się wlać tyle, aby płyn pokrył mięso palcem.

Galaretka z domowego kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Przenieś schłodzone galaretki do lodówki na 8 godzin.

Galaretka z domowego kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy