sosy 24.05.2023

sos grzybowy z kurkami

30 min
4 porcje
Sos grzybowy z kurkami
petroos, stock.adobe.com
0

Pyszny sos grzybowy to nie tylko pieczarki, ale także różnorodne rodzaje grzybów. Na przykład możesz ugotować go z kurkami. Okazuje się bardzo smaczny, ponieważ mają szczególny smak, a także bardzo jasny ze względu na piękny pomarańczowy kolor.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj i pokrój kurki.

Drobno posiekaj cebulę i smaż na maśle na złoty kolor.

Dodaj kurki i kontynuuj smażenie, aż wilgoć wyparuje.

Dodaj mąkę i wymieszaj.

Wlej wrzącą wodę, mieszając.

Potem - śmietana i śmietana. Dopraw sos do smaku.

Dusić jeszcze przez około 5 minut, aż będzie gęsty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy