
Jeśli chcesz trochę zmienić klasyczny winegret, spróbuj zrobić go z kukurydzą. Aby składniki sałatki były jasne i nie pomalowane na ten sam czerwony kolor, ugniataj buraki z masłem osobno.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Uwolnij cebulę z łuski i obierz ugotowane ziemniaki, buraki i marchewkę.

Wrzuć kukurydzę do durszlaka, opłucz pod bieżącą wodą i połóż na ręczniku papierowym.

Pokrój ziemniaki, buraki, ogórki i marchewkę w drobną kostkę.

W osobnej misce wymieszaj buraki z połową oleju roślinnego. Pozostaw na 2-3 minuty.

Dodaj ziemniaki, ogórki, cebulę, marchewkę, kukurydzę, sól i pozostały olej. Delikatnie wymieszaj sałatkę łyżką.

Połóż winegret na ładnym talerzu i udekoruj ziołami do smaku.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy