
Dania mięsne z pikantnymi przyprawami ujawniają swój smak w nowy sposób. Chcesz się o tym przekonać? Ugotuj kotlety wołowe w pikantnym cieście. Będziesz potrzebował trochę czerwonej papryki, chmielu-suneli i czosnku. Technologia gotowania jest bardzo prosta!
Składniki
- wołowina (polędwica) – 600 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 3 art.
- bułka tarta - 50 g
- Olej roślinny - 60 ml
- mielona czerwona papryka - 0,5 łyżeczka
- czosnek - 3 ząbki
- chmiel-suneli - 0,5 CZ. l.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Polędwicę wołową opłucz, osusz i pokrój w poprzek włókien na płytki o grubości około 1 centymetra.
Uderz każdy kawałek młotkiem po obu stronach.
Sól i pieprz powstałe półfabrykaty.
Lekko ubij jajka solą, posiekanym czosnkiem i chmielem suneli.
Wlej mąkę na szeroki talerz.
Bułka tarta wymieszaj z mieloną czerwoną papryką.
Rozwałkuj kotlety w mące, zanurz w mieszance jajecznej i ponownie zwiń teraz panierowaną.
Połóż mięso na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 4-5 minut z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy