
Tradycyjnie zapiekanka z twarogu jest tak jednorodna, jak to tylko możliwe. Aby to zrobić, twaróg jest mielony przez sito lub mielony blenderem. Ale w rzeczywistości miłośnicy ziarnistej tekstury mogą bezpiecznie się bez tego obejść, jednocześnie oszczędzając trochę czasu.
Składniki
- twaróg (ziarnisty) – 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- skrobia - 3 art.
- śmietana - 3 art.
- cukier - 1.5 art.
- cukier waniliowy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj twaróg ze śmietaną.

Ubij jajka z cukrem i połącz z twarogiem.

Dodaj skrobię i włóż masę do natłuszczonej miski wolnowaru.

Gotuj przez 45-50 minut w trybie pieczenia.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy