pieczenie 07.02.2022

Szarlotka z ciasta francuskiego

55 min
6 porcji
Szarlotka z ciasta francuskiego
0

Każda gospodyni ma swoje ulubione przepisy. Dla niektórych skład i metoda gotowania są ważne, inni bardziej cenią szybkość. Spróbuj szarlotki z gotowego ciasta francuskiego. Szybki, prosty i pyszny-idealny we wszystkim!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozgrzej ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.

Szarlotka z ciasta francuskiego: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Jabłka obrać z nasion, obrać i pokroić w małe plasterki.

Szarlotka z ciasta francuskiego: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Przenieś jabłka do miski, posyp cukrem i mielonym cynamonem, wymieszaj.

Szarlotka z ciasta francuskiego: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Rozwałkuj ciasto, Wytnij okrąg o żądanej średnicy. Pozostaw około trzeciej części ciasta na wierzchnią warstwę.

Szarlotka z ciasta francuskiego: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Nasmaruj formę olejem roślinnym, ułóż okrągły półfabrykat ciasta.

Szarlotka z ciasta francuskiego: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Ułóż równomiernie nadzienie jabłkowe.

Szarlotka z ciasta francuskiego: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Pokrój pozostałe ciasto w te same paski i ułóż na wierzchu nadzienia, tworząc dużą klatkę.

Szarlotka z ciasta francuskiego: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Za pomocą silikonowej szczotki posmaruj ciasto żółtkiem.

Szarlotka z ciasta francuskiego: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Piecz przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Szarlotka z ciasta francuskiego: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 9

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy