pieczenie 30.01.2022

Charlotte z twarogu i jabłek

50 min
8 porcji
Charlotte z twarogu i jabłek
0

Chcesz zrobić coś prostego na herbatę? Upiecz pyszną Charlotte z twarogu i jabłek. Dokładnie przestrzegaj proporcji, sekwencji działań, monitoruj temperaturę, a otrzymasz niesamowicie smaczne wypieki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.

Charlotte z twarogu i jabłek: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj jajka, cukier, wanilinę i jeszcze raz wymieszaj.

Charlotte z twarogu i jabłek: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Przesiej mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj małe porcje do miski z półfabrykatem. Dobrze zagnieść masę, aż będzie gładka.

Charlotte z twarogu i jabłek: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę.

Charlotte z twarogu i jabłek: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wrzuć jabłka do ciasta i wymieszaj.

Charlotte z twarogu i jabłek: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Włóż ciasto do wysmarowanej formy i wyślij na 30 minut do nagrzanego piekarnika. Optymalna temperatura do gotowania wynosi 180 stopni.

Charlotte z twarogu i jabłek: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy