
Kolendra, pietruszka, koperek i inne pachnące warzywa – do tego przepisu proponuję użyć wszystkiego, co najlepsze od razu. Zupa grochowa natychmiast zabłyśnie nowymi kolorami. Część ziół dodamy w procesie, a część już na samym końcu.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- groszek (zmiażdżony) – 120 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- korzeń selera - 1 rzecz
- kolendra - 4 gałązki
- pietruszka - 4 gałązki
- koperek - 4 gałązki
- czosnek - 3 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej moczyć groszek przez godzinę. Pokrój kurczaka i ułóż je razem w misce wolnowaru.
Napełnij wodą i włącz tryb "Zupa" na godzinę.
Po 20 minutach dodaj pokrojone ziemniaki. Przez kolejne 10-posiekaną cebulę z selerem i startą marchewką.
Drobno posiekaj wszystkie zioła i czosnek. Dodaj połowę do zupy wraz z przyprawami 5 minut przed końcem programu gotowania.
Dodaj pozostałą połowę już przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy