
Najłatwiejszym sposobem na urozmaicenie podstawowego sosu pomidorowego jest dodanie do niego większej ilości zieleni. Będzie to szczególnie wygodne zimą, ponieważ nie musisz szukać tej zieleni osobno. Więc mówię Ci, jak przygotować wszystko na przyszłość i rzucić na banki.
Składniki
- pomidory koktajlowe - 1 kg
- Zieleń - 2 pęczek
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- cukier - 1 art.
- sól - 0.5 łyżeczka
- ocet - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i zmiksuj z czosnkiem w blenderze.
Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 20 minut na średnim ogniu.
Dodaj wszystkie przyprawy i posiekane zioła i gotuj sos przez kolejne 40 minut na małym ogniu, aż zgęstnieje.
Wlej ocet i zwiń sos do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy