sałatka na zimę z bakłażan

30 min
12 porcji
Sałatka z bakłażana na zimę
lenakorzh, stock.adobe.com
0

Ten przedmiot jest jednym z pięciu najpopularniejszych. Prawie każdy dom ma słoik sałaty z bakłażana. A jeśli nie, to tylko dlatego, że została już zjedzona. Mówię szczegółowo, jak szybko i łatwo przygotować pikantne danie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany i zalej osoloną wodą przez 15 minut.

Odłóż jeden strąk ostrej papryki na bok, resztę pokrój i obierz z nasion.

Zmiel pomidory, czosnek, obraną Bułgarię i całą ostrą paprykę w blenderze.

Wymieszaj powstałą masę z masłem, cukrem, solą i przyprawami.

Gotuj przez 5 minut, dodaj bakłażana i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, zdejmij z ognia i włóż do przygotowanych słoików.

Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy