sosy 22.01.2022

ostry sos & 171; Chili & 187;

15 min
4 porcje
Ostry sos chili
grinchh, stock.adobe.com
0

Dzielę się ciekawym przepisem na ostry sos chili. Radzę podawać go do smażonego lub pieczonego mięsa. Gotowy sos można przechowywać w lodówce w hermetycznie zamkniętym pojemniku do dwóch tygodni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Piecz czosnek, pomidory, paprykę i ostrą paprykę przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Wyjmij warzywa z piekarnika, lekko ostudź i obierz.

Zmiel pomidory, czosnek i oba rodzaje papryki w blenderze.

Dodaj ocet jabłkowy, oliwę z oliwek, sól, cukier i zmielony czarny pieprz.

Jeszcze raz dobrze wymieszaj i włóż do sosjerki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy