dania główne 21.07.2023

szaszłyki z pieczarek z majonezem na grillu

25 min
4 porcje
Szaszłyk z pieczarek z majonezem na grillu
0

Polecam poważnie potraktować wybór grzybów. Powinny być świeże, pachnące i na pewno tej samej wielkości. Zapewniamy, że szaszłyki z pieczarek z majonezem będą bardzo soczyste i smaczne. Podawaj na gorąco, doprawiając aromatycznymi ziołami.

Składniki

  • pieczarki - 1 kg
  • majonez - 4 art.
  • czosnek - 2 ząbki
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pieczarki opłucz pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym i włóż do miski.

Dodaj sól, mielony pieprz, majonez i czosnek przepuszczony przez prasę.

Delikatnie wymieszaj, przykryj miskę pokrywką i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Umieść grzyby na przygotowanych szaszłykach i smaż na grillu przez 10-15 minut, często obracając.

Foto: szoryanchik, tock.adobe.com

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy