dania główne 22.01.2022

Wołowina z dynią w doniczkach

2 godz. 30 min.
4 porcje
Wołowina z dynią w doniczkach
shabbydecor, stock.adobe.com
0

Najdelikatniejsza wołowina w doniczkach dosłownie rozpływa się w ustach. To samo można powiedzieć o dyni, która po upieczeniu nabiera jeszcze jaśniejszego i bardziej wyrazistego smaku. Pamiętaj, aby dodać ulubione przyprawy: gałkę muszkatołową, ostrą paprykę, imbir lub cynamon.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mięso, dopraw i włóż do garnków. Wlać bulion i wysłać na 1,5 godziny do piekarnika w 180 stopniach.

Pokrój dynię i ziemniaki w kostkę, a cebulę i grzyby posiekaj.

Podsmaż cebulę z grzybami, aż płyn odparuje, dodaj ziemniaki z dynią i czosnek.

Smaż jeszcze kilka minut, dodaj mąkę i wymieszaj.

Wyślij warzywa do mięsa, dopraw do smaku i piecz przez kolejną godzinę w 150 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy