pierwsze dania 24.11.2022

marynata z jęczmieniem jęczmiennym i serem topionym

1 godz. 0 min.
5 porcji
Marynata z jęczmieniem perłowym i topionym serem
stitchik, stock.adobe.com
0

W mojej rodzinie wszyscy kochają marynatę, więc jest często przygotowywana. Próbowałem już wielu przepisów. Okazuje się bardzo smaczny z roztopionym serem. Biorąc pod uwagę szeroką gamę produktów mlecznych, eksperymenty w tym kierunku mogą być nieskończone.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jęczmień, wlej do rondla i zalej bulionem z kurczaka.

Dodaj czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę.

Zetrzyj ogórki i marchewki na grubej tarce.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i marchewkę i smaż na złoty kolor.

Wlej ziemniaki, ogórki i smażenie na patelnię z jęczmieniem jęczmiennym. Gotuj przez 10 minut.

Dodaj topiony ser, sól i po 5 minutach wyłącz. Zaparz marynatę pod pokrywką przez 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy