kompot z czarnej porzeczki z pomarańczą na zimę

20 min
20 porcji
Kompot z czarnej porzeczki z pomarańczą na zimę
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Zimą moja spiżarnia jest pełna różnych konserwacji. Jedna trzecia zapasów to zwykle kompoty. Robię je z różnych owoców, jagód i ciągle próbuję nowych przepisów. Ostatnio gotowałem kompot z czarnej porzeczki z pomarańczą. Spróbuj I ty!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomarańcze opłucz wrzącą wodą i pokrój razem ze skórką.

Posortuj czarne porzeczki i spłucz pod bieżącą wodą.

Złóż kawałki pomarańczy i porzeczki do wysterylizowanych słoików.

Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i odstawić na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier i kwas cytrynowy.

Gotuj przez 3 minuty, wlej do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy