SOS Pietruszkowy na zimę

15 min
4 porcje
Sos z pietruszki na zimę
vanillaechoes, stock.adobe.com
0

Latem zielenie są sprzedawane za grosze, a dla wielu rośnie w kraju. Radzę poświęcić chwilę i przygotować sos z pietruszki na zimę. Zielona przyprawa doskonale uzupełnia makaron, dania z ziemniaków, mięsa i ryb.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pietruszkę opłucz, posiekaj i umieść w misce blendera.

Dodaj obrane ząbki czosnku, sól i mieszankę papryki w moździerzu.

Wlej połowę oleju i zmiel do uzyskania gładkości.

Dodaj ocet, pozostały olej i dobrze wymieszaj.

Rozłóż sos w czystych, suchych słoikach, szczelnie zamknij pokrywkami i przechowuj w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy