pierwsze dania 28.03.2022

barszcz z wieprzowiną i kiszoną kapustą

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz z wieprzowiną i kiszoną kapustą
Maxim Ślusarczuk, stock.adobe.com
0

Barszcz jest zwykle gotowany na wołowinie lub kurczaku. Ale zdarza się, że chcesz ugotować bulion na wieprzowinie. A następnie w przepisie powiem Ci, jak najlepiej ugotować wszystko, aby było smaczne i harmonijne. I dla odmiany dodaj kiszoną kapustę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wieprzowinę do miękkości. Odcedź bulion.

Pokrój ziemniaki w kostkę i gotuj w bulionie do połowy ugotowanego.

Pokrój pozostałe warzywa w paski. Opłucz kiszoną kapustę i wyciśnij.

Podsmaż cebulę i marchewkę. W odstępie 2-3 minut dodaj najpierw paprykę, potem buraki, potem pomidora, a na końcu kapustę.

Wlej trochę bulionu i gotuj na wolnym ogniu pod pokrywką przez 7 minut.

Wyślij smażenie do ziemniaków i gotuj wszystko razem przez kolejne 7 minut. Dopraw barszcz i pozostaw do zaparzenia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy