pieczenie 11.02.2022

ciasto francuskie z łososiem i brokułami

50 min
4 porcje
Ciasto francuskie z łososiem i brokułami
0

Ciasto warstwowe z łososiem i brokułami to pyszne i łatwe do zrobienia wypieki. Jest to wygodne, jeśli dostępne jest gotowe domowe lub kupione w sklepie mrożone ciasto. Dzielę się przepisem krok po kroku ze zdjęciem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj różyczki brokułów i kalafiora i gotuj w osolonej wodzie przez 7 minut, a następnie odcedź.

Ciasto francuskie z łososiem i brokułami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Rozwałkuj ciasto na tortillę (jeśli nie jest wcześniej zwinięte w rolkę) i włóż połowę do naczynia do pieczenia. Uformuj boki.

Ciasto francuskie z łososiem i brokułami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Ułóż pierwszą warstwę obu rodzajów kapusty.

Ciasto francuskie z łososiem i brokułami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Pokrój łososia na małe kawałki, jednocześnie usuwając nasiona. Zrób następną warstwę. Jeśli ser jest niesolony, lekko Posol rybę.

Ciasto francuskie z łososiem i brokułami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Pokrusz ser i ułóż następną warstwę.

Ciasto francuskie z łososiem i brokułami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Przykryj nadzienie drugą połową ciasta i ściśnij krawędzie. Wykonaj nacięcia na górze. Ciasto posmarować żółtkiem i posypać sezamem.

Ciasto francuskie z łososiem i brokułami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Piec 20 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni pod folią, a następnie 10 minut bez folii. Lekko ostudź, pokrój na kawałki i podawaj ciasto na stole.

Ciasto francuskie z łososiem i brokułami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy