
Jeśli lubisz gęste i obfite, ale jednocześnie proste zupy – to właśnie ta opcja. A dzięki pięknemu złocistemu kolorowi doskonale poprawia nastrój w szare jesienne i zimowe dni. Zupa z dynią i ziemniakami dobrze sprawdza się zarówno na bulionie drobiowym, jak i wieprzowym.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pory, paprykę i marchewkę w drobną kostkę, a dynię i ziemniaki w większą kostkę.
Wyślij ziemniaki do rondla, zalej bulionem i gotuj, aż będą w połowie ugotowane.
Następnie wlej tam olej roślinny i dodaj cebulę z dynią.
Gotuj zupę przez 10 minut na małym ogniu i dodaj resztę warzyw.
Po kolejnych 10 minutach dodaj przyprawy, sól i liść laurowy.
W końcu kolejne 10 minut później zupa będzie gotowa-pozostaje tylko udekorować ją ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy