dania główne 09.11.2022

żeberka wieprzowe po czesku

2 godz. 0 min.
4 porcje
Żeberka wieprzowe po czesku
lilechka75, stock.adobe.com
0

Czeska kuchnia jest bogata w obfite przepisy na mięso. W tym kilka różnych sposobów gotowania pachnących żeberek wieprzowych. Jedną z tych metod podzielę się z wami dzisiaj. Nie jest do tego potrzebny oddzielny dodatek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żeberka w porcje i smaż na oleju na patelni, aż będą złote.

Dodaj drobno posiekaną cebulę i przyprawy i smaż przez kolejne 5 minut.

Wyciśnij kiszoną kapustę i dodaj tam. Następnie dodaj cukier i wodę i wymieszaj.

Dusić naczynie na minimalnym ogniu pod przykryciem przez 1-1, 5 godziny, od czasu do czasu mieszając.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy