galaretka z czarnej porzeczki i agrestu

45 min
4 porcje
Galaretka z czarnej porzeczki i agrestu
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Galaretkę na zimę można przygotować z różnych jagód. Najczęstszą opcją jest porzeczka. Czarny lub czerwony-nie ma znaczenia, ale tym razem weźmy czarny. Dla odmiany proponuję dodać trochę więcej jagód. Agrest pasuje idealnie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij jagodę wodą i gotuj przez 10-15 minut. Przetrzyj przez sito.

Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Zagotuj masę jagodową, dodaj cukier i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Wlej żelatynę, wymieszaj i wlej galaretkę do czystych, suchych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy